Podengo Português
Het ras/the breed
Onze honden/our dogs
pups/ puppy's
Fotoalbum
nieuws/news
trimsalon
Links
Contact
Podengo Dag
rescue / herplaatsing
Registratie groep
gezondheid/ health
                                   Patife
 
    
 
Wij zijn op zoek naar een zéér goed nieuw thuis voor Patife.
Patife is een Portugese Podengo Pequeno ruwhaar van reutje 5 jaar jong met stamboom.
Patife is met 4 maanden uit Portugal bij ons gekomen, en is ons zonnetje in huis.
Hij vindt het heerlijk bij je op de bank te liggen knuffelen, of lekker te wandelen, ook spelen met een balletje vindt hij erg leuk.
Patife vindt mensen die hij niet kent erg eng, als je hem niet aankijkt is hij toch wel erg nieuwschierig en komt dan bij je kijken.
Als het ijs is gebroken komt hij voor je staan kwispelen met een echte glimlach ( hij trekt dan zijn lipje op een bepaalde manier op en dan lijkt het net of hij lacht)
Voor ons is Patife het zonnetje in huis!
Omdat hij zo'n angst voor vreemden heeft hebben wij hem niet laten castreren, en hier ligt dan ook de oorzaak voor herplaatsing.
Onze andere honden zijn medio's, en zo ook onze andere reu.
Onze medio reu Spike is de baas, en als er veel opwinding is zet Spike Patife op zijn plaats, alleen het maat verschil is veel te groot waardoor Patife meestal gewond uit de strijd komt.
Voor ons betekent dit dat beide reuen apart moeten worden gehouden om dit soort incidenten te voorkomen als wij er niet bij zijn.
En dit komt in het kort neer op veel in de bench zitten ipv lekker los overal kunnen lopen.
Wij vinden dit voor beide honden een vreselijke uitzichtloze situatie, en daarom zoeken we nu voor ons kleine zonnestraaltje een super goed nieuw thuis.
 
Wij zoeken voor Patife een nieuw thuis niet bij andere reuen, maar mag zeker bij teefjes, Patife is erg lief wast zelfs de oortjes van de dames.
Niet in een druk gezin.
Bij mensen met veel tijd, en enig inzicht in dit bijzondere ras.
Mensen die eventueel coursing met hem willen gaan doen, dit vindt hij geweldig!
Gewoon een gouden mandje en nieuwe "baasjes"die Patife in hun hart sluiten.
Wilt u meer over Patife weten dan mag u ons natuurlijk mailen bellen, of even gezellig langs komen.
 
Sytske Nijkamp
tel 0049-5943983330
 
 
Rosalina heeft een nieuw thuis gevonden!
 
 
 
 
 
Naast dat wij fokker en liefhebber van de Portuguese Podengo zijn, ondersteunen wij ook het werk van Abra, een asiel in Portugal, met veel, heel veel podengo's die het niet zo getroffen hebben als onze hondjes.
Honden in Portugal hebben het zwaar, als ze geluk hebben liggen ze aan de ketting in de brandende zon, hebben ze minder geluk zwerven ze over straat, worden aangereden, worden ziek van teken, leishmaniose vliegjes, mishandelt, en niemand die hen helpt.
Teefjes krijgen iedere loopsheid pups, die op gruwelijke wijze gedood worden omdat ze niet gewenst zijn.
Een aantal dierenliefhebbers probeert zo goed en zo kwaad de honden te helpen, ze verzorgen ze en brengen ze naar het asiel.
Een asiel in Portugal is niet hetzelfde als in Nederland, de honden blijven maximaal 8 dagen, zijn ze dan niet opgehaald, en is het asiel vol, worden ze zonder pardon ingeslapen, teefjes die zwanger zijn als eerst....
Arba reserveert een aantal van deze honden, en probeert een goed nieuw tehuis te vinden.
wilt u ABRA geldelijk ondersteunen , of 1 van de honden van de dood redden door te adopteren, schroom dan niet te mailen of te bellen voor meer informatie.
De homepage van ARBA kunt u vinden op
www.arba.org.pt/html/